RE-DESIGN PUNTIGAM GRAZ

 

The northern construction area is characterized by several factors that have influenced the design. On the one hand, the S-Bahn passes by on the east side, which is why a wall was planned as a larmeguard. The existing bike path is therefore derived something, so it runs alongside the earth wall. In the development of a Laubengangbebauung was resorted to. On the west side there is also a pergola development, which should shield the residential park from the street. In addition to apartments, there is also a facility for assisted living and a medical center. As the traffic hub is located south of the area, a cultural center with administration and hotel was planned as a new eye-catcher. As a transition to the residential park there are Einkaufsmiiglichkeiten and an open perimeter block development with apartments. The already existing bike path is accompanied by a green, which always tastes in smaller parks. Due to the different types of housing and housing sizes with the most diverse advantages, a mixture of the population is possible. For us it was important to integrate the southern area well into the environment. Therefore, smaller construction skirts were planned on the southern and southern fringes. The volume of Baukiirper increases towards the north and thus resembles the existing buildings. Due to the open perimeter of the block development, inner heaters receive the sufficient sun and are shielded from the traffic of the black road by the building arrangement. In the east, the area adjacent to the savings camp, which is why no residential building, sander a bureau complex was considered here.A special feature is the small, village center "with bakery, tobacconist and café, which directly adjoins the park and offers a good opportunity for relaxation.A direct opposite is the kindergarten and a bus stop.Another connection is in the north Another bridge leads to the cultural center, the traffic junction, as well as the suburban train and the cinema There are 200 parking spaces outside.

Our specialty is the transport hub with connection to bus, Bim and S-Bahn on Fur..e the cultural center. The junction has been extended with a bridge, which can be used by FuP fingers and cyclists alike. Thus, it is now faster to get from the southern area to the junction. Furthermore, the bridge also leads to the cultural center and on to the S-Bahn. At the cultural center are several Eingiinge and Fahrradabstellmiiglichkeiten planned to avoid unniitige detours. The underground car park can be accessed from both the upper and lower levels and offers park and ride and parking for visitors to the cultural center, the trade and the hotel. On the ground floor of the tower are bistros and a cafe for the waiting guests. A panoramic lift leads up to the 12th floor and thus offers a breathtaking view. In addition, covered Sitzpliitze are planned directly at the stop. In the spiral that leads to the bridge there are covered bicycle storage places. There is also an area to wait or just relax. Due to its funnel-like shape, the Kulturgebiiude is very inviting and flows directly to the higher cultural area, where a huge square stretches, in the center a deepened pool, which serves as a seating area and behind the hotel, which even due to his conquest to the clock tower offers. The recessed pool in the inner court is planned with a depth of 2m and thus offers a platform for outdoor demonstrations or just a cozy get-together. The hotel offers a large entrance hall with Oberdachter Freifliiche. For loading and unloading parking is available opposite the lobby. The actual parking lots are however in the underground car park. For the delivery of the internal restaurant and the hotel, a driveway is planned on the northern edge of the building.

 

>

 

>

>

>